Solnäs Gård utanför Lund – Ett härligt utflyktstips!

Bor du här i Lund och är sugen på att göra en roadtrip? Det finns många härliga utflyktsmål här i närheten, och ett av dem är Solnäs Gård som drivs av Kiviks Musteri. Några minuter utanför Lund hittar du denna pärla med både café och butik. Under sommarmånaderna kan du sitta ute på deras mysiga innergård, med kullerstenar och röda rosor, och njuta av en god lunch eller fika. De har även platser inomhus för kyligare dagar. Hit åker jag gärna antingen själv eller med familjen, och jag kan varmt rekommendera ett besök.

Krukor, blomster och trädgårdväxter

Det första stoppet vi ofta gör på Solnäs Gård är i Trädgårdsbutiken Fjelie, som ligger närmst parkeringen. Om du älskar vackra detaljer och härliga färgskalor lika mycket som jag – Missa inte deras utbud. Här har jag köpt flera härliga krukor från Bergs Potter, men de har även vackra buketter och växter för trädgården. Du vet ett sådant ställe som får en att drömma om en trädgård, bara för att få fylla den med allt möjligt vackert? Så känner jag när jag kommer hit.

Gårdsbutik med produkter från Kiviks Musteri och andra lokala företag

När man väl kommer in i Solnäs Gårds egna byggnad så hittar man caféet till vänster, som har allt möjligt gott. Det finns både lunch och sötsaker, som kan avnjutas antingen inne eller ute. I butiken, som ligger till höger när man kommer in, finns både deras egna produkter och annat smått och gott från lokala företag. Det är ett perfekt ställe för dig som vill köpa presenter till nära och kära. Eller varför inte något gott till dig själv?

Utflyktsmål i närheten av Lund

Som du säkert har märkt så älskar jag att besöka inspirerande platser. Det ger mig så mycket energi, och det finns så många guldkorn här i Skåne. Om du vill ha fler tips och idéer får du gärna spana in den här kategorin. Solnäs Gård är verkligen ett utflyktsmål som jag kan rekommendera varmt, och jag åker gärna tillbaka dit igen och igen. Har du något favoritställe i närheten av Lund? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!

Lästips: Syster Jakobs i Lund

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *