Till dig som längtar efter något mer

Har du någonsin känt att det borde finnas något mer? Något mer än att nöja sig, att passa in i en box och leva ett liv som inte känns rätt? Jag har ofta hamnat där, och det är lätt att känna sig vilsen när man är mitt i skavet. För det finns en röst inom en som viskar att det finns något mer. Men samtidigt vet man inte vad det är. Och ibland känns det som att flera dörrar stängs utan att en annan öppnas.

Så hur gör man då, när man är i skavet? När man börjar släppa taget om den man var innan, men kanske inte riktigt har landat i den man är nu? För mig är en nyckel att ha tillit. Att landa i att även när saker är svåra, så är de en del av resan. Och att komma ihåg att det finns något vackert på andra sidan. Sedan tror jag också att det är viktigt att låta sig själv känna allt. Att låta sig själv vara rädd och vilsen, samtidigt som man fortsätter framåt.

Samtidigt så tror jag också att det är viktigt att låta glädjen och tacksamheten ta plats. Att inte bara låta de tuffa känslorna få kännas, utan att även våga se allt fint här och nu. För ofta är det lätt att fastna åt det ena eller det andra hållet, att antingen gå in i det tuffa och nästan försvinna eller känna att man måste vara glad HELA tiden. Men livet har ju så många nyanser. Och det är okej att ha dagar då man gråter ögonen ur sig på morgonen, för att sedan ta en mysig promenad och lyssna på en spellista som gör en glad.

”Men tillåt också dig själv att ha din resa, att vara här och nu och våga leva innan du har nått alla dina mål. För livet är ju själva poängen med allt.”

Ofta tror jag att det är pressen kring att allt ska vara perfekt och att man ska ha sitt shit together som stressar oss. Hade det inte varit skönare om vi alla kunde omfamna att vi alla går igenom både upp- och nedgångar, mot- och framgångar, glädje och sorg men att livet kan vara fantastiskt ändå? Och hade det inte varit enklare att njuta av resan om vi lät allt få ta plats, utan att döma det och känna att det är fel?

Så till dig som längtar efter något mer – Det finns där ute. Och längtan inom dig finns där av en anledning. Våga ta det där första steget mot dina drömmar. Testa, lär dig längst vägen och testa igen. Nöj dig inte med något som inte känns rätt. Men tillåt också dig själv att ha din resa, att vara här och nu och våga leva innan du har nått alla dina mål. För livet är ju själva poängen med allt.

Vill du ha mer pepp, stöd och inspiration kring att gå din egen väg? Missa inte min podcast A Road Less Traveled, mitt Instagram-konto och mitt nätverk Aurora Career & Communications Network – Ett inkluderande community för oss som inte vill nöja oss.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *